Kittens

Onze kittens worden niet over het internet verkocht! Enkel na persoonlijk contact kunnen we een kitten voor u reserveren.

U kunt de kittens bezoeken zodra ze minimaal 5 weken oud zijn en mits ze gezond zijn. Uiteraard vragen we u niet 2 cattery’s op de zelfde dag te bezoeken ivm met de risico’s van virussen overdracht. Ook zullen we u zolang de kittens nog niet ingeént zijn vragen met een schoon stel kleding aan te komen en uw schoenen uit te doen en uw handen te desinfecteren voordat u de kittens oppakt. Ook dit is om zoveel mogelijk risico’s te voorkomen.

Onze kittens krijgen met 13 weken één volledige enting tegen katten – en niesziekte in plaats van ëen met 9 en de tweede met 12 weken. De gedachtegang hierachter is het volgende: Tegenwoordig worden kittens al met 9 weken ingeént echter heeft het kitten dan nog zoveel antistoffen van de moeder dat deze wegvallen  tegen de antistoffen van de enting. Tegelijkertijd zet dit wel de imuumsysteem op zijn kop. Het resultaat is vaak een ent-reactie en diaree. Vanaf 13 weken zijn de antistoffen van de moeder geheel uit het kittenlijfje en kan deze dus ook meteen iets met de antistoffen uit de enting. Zo voorkom je dus onnodig gedoe en ziekte.  Wij doen dit zelf al een aantal jaren zo en zijn hier zeer tevreden over.


T en U nest 2017

Onze kittens mogen de cattery pas verlaten op een leeftijd van 16 weken en een minimaal gewicht hebben van 1300 gram en volledig gezond zijn. Bij twijfel zullen we de plaatsing dan ook  uitstellen.

Uiteraard krijgen ze een stamboom van Mundikat mee, een paspoort met daarin de enting en ze zullen ook gechipt zijn. Verder zijn ze dan gecontroleerd en gezond verklaard door onze dierenarts. Ook krijgen ze een kittenpakketje mee met daarin voldoende voer om de eerste paar dagen mee door te komen

Wij verkopen onze kittens in principe alleen aan liefhebbers en dus niet om mee te fokken!! Mocht u toch graag een nestje willen fokken vraag ik u dit van tevoren kenbaar te maken zodat we samen met u te kunnen kijken welk kitten hiervoor het beste geschikt is.

Onze kittens worden verkocht met een koopovereenkomst.

Onze kittens blijven eigendom van de Cattery tot het ondertekenen van het koopcontract. Dit zal plaats vinden bij overdracht als de kittens gezond, minimaal 16 weken oud zijn en een gewicht van minimaal 1300 gram bereikt hebben. Vóór ondertekening van het koopcontact kan zowel koper als fokker te allen tijde en zonder opgaaf van redenen afzien van de (ver)koop.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.